Jemná pařížská šlehačka recept
Apetit ReceptyPostup Jemná pařížská šlehačka recept
Postup přípravy receptu
-
Smetanu ke šlehání dáme ohřát. Mezitím si nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu. Měla by mít 65% a více. Čokoládu vmícháme do smetany těsně před bodem varu a stáhneme z ohně. Promícháme a necháme v chladu odležet do druhého dne. Čokoládu můžeme navýšit až na 160 g, ale o to hustší šlehačka bude.
Šlehačku běžným způsobem vyšleháme. Smetana s čokoládou je hustá a velmi rychle vyšlehaná. Pokud máme rádi změnu, můžeme pařížskou šlehačku obohatit podle vlastní chuti špetkou skořice, muškátového oříšku, výborná je i špetka chilli koření.
Jemnou pařížskou šlehačku používáme k plnění košíčků, rakviček, rolád a dortů. Hodí se také na ozdobu různých moučníků.