Jemná rajská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce máslo 1 ks menší cibule 100 ml pomerančová šťáva 1 konzerva konzervovaná rajčata podle chuti sůl mletý bílý pepř na ozdobu 0.5 kelímku smetana ke šlehání 4 lžičky mandlové lupínky 4 snítky kadeřavá petrželka
Postup Jemná rajská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata i se šťávou rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Oloupeme cibuli i česnek a nakrájíme nadrobno. Mandlové lupínky opražíme nasucho.
Rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem dusíme do zesklovatění. Zalijeme rajčatovým pyré a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme i opepříme a na středním plameni 15 minut provaříme. Polévku na závěr ochutíme pomerančovou šťávou a už nevaříme.
Smetanu ušleháme do polotuha. Polévku rozdělíme na talíře a do každé porce dáme část šlehačky a zasypeme ji mandlovými lupínky. Jemnou rajskou polévku zdobíme snítkou kadeřavé petrželky.