Jemná švestková čokoláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 kg cukr
100 g kakao
1 kg švestky
1 ks vanilkový cukr
podle chuti
rum

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve švestky vypeckujeme a potom je nameleme na jemnou kaši na masovém strojku, můžeme je i rozmixovat. Rozemleté švestky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem. Švestkovou směs necháme 24 hodin v chladnu odležet.

  2. Odleženou švestkovou směs promícháme a dáme vařit asi na 20 - 25 minut. Ještě vařící plníme do malých zavařovacích skleniček, navrch každé švestkové čokolády dáme podle chuti 1 lžičku rumu, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako u marmelády.

  3. Švestková čokoláda se výborně hodí k potření různých perníků nebo bábovek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!