Jemné tvarohové řezy s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 120 g cukr krupice 120 g polohrubá mouka 0 lžiček kypřící prášek do pečiva krém 3 lžíce cukr moučka 200 g zakysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání 250 g měkký tvaroh 1 balení želatinový ztužovač podle chuti ovoce
Postup Jemné tvarohové řezy s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme žloutky s cukrem, poté ušleháme sníh z bílků a smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi postupně přidáváme sníh a mouku.
Připravené těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč, pečeme při 180 °C cca 18 minut a stav upečení kontrolujeme špejlí.
Na krém smícháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem, poté postupně vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec podle návodu želatinový ztužovač.
Krém navrstvíme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout v lednici. Ovoce pokládáme na korpus nebo vmícháváme do poloviny krému. Lze použít ovoce čerstvé či kompotované a lze jej i rozmixovat a vmíchat do krému. Ozdobení záleží na fantazii.
Jemné tvarohové řezy s ovocem podáváme jako osvěžující moučník ke svačině.