Jemný meruňkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 100 g cukr krupice cukr moučka 2 špetky citronová kůra 330 g polohrubá mouka tuk na vymazání 250 ml smetana na vaření čerstvé meruňky mouka na vysypání
Postup Jemný meruňkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu s citronovou kůrou. Vymícháme hladké těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný pech
Těsto bohatě poklademe rozpůlenými a vypeckovanými meruňkami
Jemný meruňkový koláč pečeme na 160 °C zhruba 30 minut
Po upečení jemný meruňkový koláč necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na porce. Podáváme podle chuti.