Jemný meruňkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr krupice
cukr moučka
2 špetky citronová kůra
330 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
250 ml smetana na vaření
čerstvé meruňky
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu s citronovou kůrou. Vymícháme hladké těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný pech

  2. Těsto bohatě poklademe rozpůlenými a vypeckovanými meruňkami

  3. Jemný meruňkový koláč pečeme na 160 °C zhruba 30 minut

  4. Po upečení jemný meruňkový koláč necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na porce. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!