Jemný piškot na roládu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
50 g máslo
30 g kakao
110 g cukr krystal
85 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce dáme do šlehače, necháme šlehat, přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále přidáme prosátou hladkou mouku, kakao a rozpuštěné vychladlé máslo. Stěrkou směs jemně překládáme do doby, než bude těsto jemné a nebudou v něm hrudky mouky.

  2. Těsto rozlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Jemný piškot pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Jemný piškot používáme k přípravě výborných rolád s různými krémy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!