Vepřová kotleta se šlehačkou a brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo 10 ks brambory hořčice mletý pepř 2 kelímky smetana ke šlehání 6 ks vepřová kotleta
Postup Vepřová kotleta se šlehačkou a brambory
Postup přípravy receptu
-
Den předem si naložíme vepřové kotlety, které jsme naklepali a potřeli z obou stran hořčicí. Poté je zakápneme olejem a uložíme do lednice
Druhý den si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Doporučuji vybrat větší brambory nebo jich vzít více. Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe kolečky brambor. Na brambory rozložíme naložené kotlety. Vše osolíme, opepříme a zalijeme prvním kelímkem smetany ke šlehání
Kotlety se šlehačkou dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je necelé 2 hodiny, během kterých je zhruba každých 30 minut průběžně poléváme druhou smetanou ke šlehání
Vepřovou kotletu se šlehačkou a brambory podáváme jako kompletní hlavní chod, ke kterému není třeba další příloha.