Vepřová kotleta se šlehačkou a brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
10 ks brambory
hořčice
mletý pepř
2 kelímky smetana ke šlehání
6 ks vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si naložíme vepřové kotlety, které jsme naklepali a potřeli z obou stran hořčicí. Poté je zakápneme olejem a uložíme do lednice

  2. Druhý den si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Doporučuji vybrat větší brambory nebo jich vzít více. Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe kolečky brambor. Na brambory rozložíme naložené kotlety. Vše osolíme, opepříme a zalijeme prvním kelímkem smetany ke šlehání

  3. Kotlety se šlehačkou dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je necelé 2 hodiny, během kterých je zhruba každých 30 minut průběžně poléváme druhou smetanou ke šlehání

  4. Vepřovou kotletu se šlehačkou a brambory podáváme jako kompletní hlavní chod, ke kterému není třeba další příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!