Jemný tvarohový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 3 lžíce cukr moučka 4 plátky želatina 1 kelímek sýr ricotta 1 ks smetana ke šlehání 200 g máslové sušenky podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu čerstvé jahody jahodová marmeláda
Postup Jemný tvarohový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Směs dáme do vymazané formy a rukou upěchujeme. Pečeme 7 minut při 180 °C.
Mezitím ušleháme smetanu, přimícháme ricottu a cukr. V malém množství vody rozpustíme želatinu a pak ji přidáme do smetanové směsi.
Vzniklou hmotu nalijeme do formy s upečeným a vychladlým těstem. Dáme na 2 hodiny do ledničky.
Po ztuhnutí jemný tvarohový koláč ozdobíme pokrájenými jahodami a marmeládou. Takto přichystaný jemný tvarohový koláč rozkrájíme a podáváme.