Jihočeská česnečka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 15 g máslo 1 kostka bujón podle chuti 5 stroužků česnek sůl petrželka brambory majoránka mletý pepř 10 dkg tvrdý sýr polévkové koření krutony z chleba
Postup Jihočeská česnečka recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do osolené vody společně s máslem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor.
Pak přidáme rozmačkaný česnek, maggi bujon, polévkové koření, sůl, pepř a Maggi tekuté koření podle chuti a promícháme. Česneku může být méně nebo více - podle chuti. Nakonec v polévce rozmícháme 2 vejce.
Do talíře vložíme nastrouhaný tvrdý sýr, trochu majoránky (není nutné) a zalijeme vařící jihočeskou česnečkou. Česnečku ozdobíme drobně pokrájenou petrželkou. Podáváme s osmaženými kostičkami chleba.