Jogurtová polévka s okurkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 hrst máta
1 lžička olivový olej
300 ml kuřecí vývar
mletý bílý pepř
2 ks salátová okurka
500 ml smetanový jogurt
na ozdobu
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjeme a nakrájíme na kousky, aby se vešly do mixéru. Česnek oloupeme. Lístky máty opereme a osušíme. Vývar necháme vychladnout. Musí být studený.

  2. Do mixéru dáme okurky, jogurt, vývar, česnek, mátu a vše důkladně rozmixujeme. Hladkou hmotu ochutíme solí a pepřem. Přelijeme do mrazící nádoby a na 20 minut vložíme do mrazáku, stejně jako misky, ve kterých budeme servírovat.

  3. Poté jogurtovou polévku s okurkou rozdělíme do studených misek, zakápneme olivovým olejem, posypeme drceným barevným pepřem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!