Jogurtové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plechovka kompotované ovoce
těsto
100 ml olej
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
260 g polohrubá mouka
10 lžic horká voda
krém
500 ml jogurt
400 ml mléko
70 g cukr moučka
1 balíček vanilkový pudink
podle potřeby
máta
ostružiny
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do mouky vmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech střídavě s moukou a olejem zlehka zašleháme do žloutkové hmoty.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček a pečeme při 180 °C dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

  3. Mezitím si uvaříme pudink, přimícháme cukr a za stálého míchání vychladíme. Vychladlý pudink zašleháme do jogurtu. Korpus poklademe scezeným kompotem a přelijeme jogurtovým pudinkem. Jogurtové řezy dáme do chladu ztuhnout. Potom je nakrájíme na kostky a ozdobíme ovocem (nejlépe čerstvým) a lístkem máty.

  4. Jogurtové řezy ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!