Jogurtový dezert s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce med
500 ml jogurt bez příchuti
4 lžíce pražené strouhané mandle
4 ks velké jahody

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt si připravíme 5 - 8 hodin před použitím. Do velkého síta vyloženého papírovými ubrousky dáme veškerý jogurt, aby mohl pustit šťávu. Přikryjeme plastik obalem a necháme odstát v lednici uvedenou dobu.

  2. Po té době suchý jogurt dáme do jiné mísy, připravíme 4 skleněné nádobky (nebo i Martini sklenice) a do každé dáme 3 - 4 lžíce jogurtu, zalijeme jednou lžící medu, posypeme 1 lžící pražených mandlí a ozdobíme rozpůlenou jahodou.

  3. Při přípravě jogurtového dezertu záleží na vaší fantazii. Hlavní chuť, kterou musíte zachovat, je jogurt a med. Zbytek dochucování a zdobení je na vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!