Kachna na broskvích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 ks kachna
2 lžíce med
2 lžíce cukr krupice
100 ml bílé víno
3 ks broskev
50 ml broskvová vodka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme čistou bavlněnou nebo papírovou utěrkou. Na povrchu i uvnitř kachnu osolíme a potřeme medem rozmíchaným se 2 lžícemi bílého vína. Pak kachnu vložíme do pekáče a necháme asi 30 minut odpočinout.

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu v pekáči podlijeme trochou vody, přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Poté teplotu snížíme na 130 °C a pokračujeme v pečení, dokud není kachna úplně měkká, pečení trvá asi 120 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.

  3. Omyté a pecek zbavené čerstvé broskve nakrájíme na dílky (měsíčky). V hlubší pánvi necháme roztavit krupicový cukr. Jakmile začne zlátnout, odstavíme pánev z plotny. Připravený karamel zalijeme zbylým bílým vínem, přimícháme máslo a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Přidáme broskve, krátce promícháme, zalijeme vodkou a necháme stát.

  4. Upečenou měkkou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme ji a dáme zpět. Do pekáče k masu přidáme i broskve s nálevem. Vložíme do trouby a společně dopečeme při 180 °C dozlatova.

  5. Kachnu na broskvích nakonec rozdělíme na talíře, obložíme broskvemi a přelijeme šťávou. Chutnou přílohou jsou smažené bramborové krokety, případně hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!