Kachna na palestinský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
100 g šunka
1 ks cibule
50 g celer
1 špetka tymián
125 g mrkev
1 ks kachna
1 ks bobkový list
1 dl bílé víno
omáčka
1 hrst petrželka
1 ks citron
1 špetka mletá sladká paprika
španělská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu ponecháme vcelku. Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev, šunku a celer nakrájíme na tenké nudličky. Tuto směs necháme osmažit na másle, pak ji zalijeme trochou vína, povaříme.

  2. Kachní prsíčka přikryjeme připravenou směsí, posypeme špetkou tymiánu a rozdrceného bobkového listu. Aby na nich držela, položíme přes tuto směs plátky slaniny a ovážeme nití. Potom kachnu upečeme na rožni nebo na pekáči v troubě doměkka.

  3. Upečenou kachnu zbavíme slaniny, nití, rozkrájíme, obložíme opečenými bramborami. Kachnu na palestinský způsob polijeme španělskou dochucenou omáčkou. Do španělské omáčky přidáme špetku papriky, šťávu z citronu a hrstku nasekané zelené petrželky. Recept na španělskou omáčku najdete v mém receptu Řízky z husích jater


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!