Kachna na palestinský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 100 g šunka 1 ks cibule 50 g celer 1 špetka tymián 125 g mrkev 1 ks kachna 1 ks bobkový list 1 dl bílé víno omáčka 1 hrst petrželka 1 ks citron 1 špetka mletá sladká paprika španělská omáčka
Postup Kachna na palestinský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu ponecháme vcelku. Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev, šunku a celer nakrájíme na tenké nudličky. Tuto směs necháme osmažit na másle, pak ji zalijeme trochou vína, povaříme.
Kachní prsíčka přikryjeme připravenou směsí, posypeme špetkou tymiánu a rozdrceného bobkového listu. Aby na nich držela, položíme přes tuto směs plátky slaniny a ovážeme nití. Potom kachnu upečeme na rožni nebo na pekáči v troubě doměkka.
Upečenou kachnu zbavíme slaniny, nití, rozkrájíme, obložíme opečenými bramborami. Kachnu na palestinský způsob polijeme španělskou dochucenou omáčkou. Do španělské omáčky přidáme špetku papriky, šťávu z citronu a hrstku nasekané zelené petrželky. Recept na španělskou omáčku najdete v mém receptu Řízky z husích jater