Kachna nadivoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kostky cukr
100 g slanina
sůl
2 lžíce ocet
1 ks cibule
0.5 ks celer
tymián
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks kachna
5 kuliček jalovec
1 lžíce hera
0.5 kostky masox
1 ks bobkový list
200 ml červené víno
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Kachnu očistíme a protkneme špalíčky slaniny. Kachnu důkladně osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrolu necháme pustit zbylou slaninu tuk. Vsypeme zeleninu, koření a cukr a osmahneme. Na zeleninový základ položíme kachnu, zakapeme octem, přikryjeme pokličkou a v předehřáté troubě na 225°C pečeme doměkka.

  3. Upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme.

  4. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme masovým bujonem a červeným vínem. Vyjmeme koření a umixujeme. Omáčka musí být pěkně tmavá. Pokud není, obarvíme ji karamelem.

  5. Kachnu na divoko při podávání přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!