Kachna pečená na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 ks česnek
sůl
3 ks cibule
voda na podlití
celý kmín
1 ks středně velká kachna

Postup přípravy receptu

  1. Česnek rozetřeme se solí a potřeme s ní kachnu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky

  2. Kachnu vložíme do pekáčku hřbetem nahoru, posypeme kmínem, přidáme cibuli a podlijeme skleničkou vody. Pekáč vložíme do trouby a za častého polévání pečeme do červena asi 1 - 1,5 hodiny. Potom ji otočíme a pečeme do červena i z druhé strany. Při pečení tučná místa propichujeme vidličkou, aby sádlo vyteklo. Celkový čas pečení trvá 2 - 2,5 hodiny

  3. Kachnu pečenou na česneku podáváme s červeným zelím a bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!