Kachna pečená v šouletu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-8 stroužků česnek
2 ks cibule
1 ks kachna
100 g kroupy
200 g hrách
podle chuti
sůl
majoránka
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrách a kroupy uvaříme doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Kachnu očistíme a naprocujeme, případně vykostíme. Porce osolíme, pokmínujeme na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova. Pak kachnu vyjmeme a do výpeku vsypeme cibuli a česnek. Zeleninu taktéž orestujeme dozlatova.

  3. Restovaný česnek s cibulí vmícháme do hrachu a přidáme kroupy. Vše osolíme, opepříme, ochutíme majoránku a přidáme výpek z kachny. Vzniklou hmotu důkladně promícháme.

  4. Do vymazaného pekáče rozložíme porce kachny, zasypeme je šouletem. Kachnu v šouletu pečemem v předehřáté troubě při 150 °C.

  5. Na nahřátý talíř uložíme porci zapečené kachny a obložíme je šouletem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!