Kachna plněná ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce strouhanka
1 ks jablko
1 ks kachna
2 ks šalotka
1 ks hruška
500 g směs sušeného ovoce
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletý hřebíček
podle potřeby
vývar
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Sušené ovoce odmočíme.

  2. Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Kachnu zvenku i zevnitř potřeme solí a mletým hřebíčkem.

  3. Menší hrušku, šalotku a menší jablko oloupeme a bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou směs orestujeme na trošce másla. Přidáme i okapané změklé sušené ovoce. Restujeme společně při malé teplotě, ale nevaříme. Směs odendáme, osolíme a opepříme. Směs posypeme strouhankou a necháme vychladnout.

  4. Ovocnou směsí naplníme kachnu a kuchyňskou nití přišijeme.

  5. Kachnu naplněnou ovocem vložíme do pekáčku s máslem a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova za občasného podlévání a obracení.

  6. Kachnu plněnou ovocem po upečení nakrájíme a podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!