Kachní prsa s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
1 lžíce med
2 lžíce koňak
1 lžíce mletá skořice
1 sklenka zeleninový vývar
4 ks kachní prsa
0 kg hruška wiliam
podle chuti
sůl
na ozdobu
máslo
1 ks velká červená cibule
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme a otřeme.

  2. Prsa orestujeme na pánvi s troškou olivového oleje a podlijeme koňakem. Přidáme med, mletou skořici, vývar a pomalu dusíme.

  3. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na osminky a pokapeme citronovou šťávou. Hrušky přidáme ke kachním prsům a dusíme do změknutí.

  4. Na pánvi s máslem orestujeme červenou cibuli nakrájenou na slabá kolečka.

  5. Kachní prsa upravíme na talíře a ozdobíme restovanou cibulí. Kachní prsa s hruškami podáváme teplé jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!