Kakaová smetanová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
30 g kakao
4 lžíce cukr moučka
krém
1 balíček vanilkový cukr
1 ks smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme dotuha. Přidáme cukr moučku, vyšleháme a postupně přidáváme jeden žloutek za druhým. Nakonec vmícháme kakao.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, který ještě vymažeme 100% tukem. Vlijeme na něj těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 15 minut. Po upečení korpus i s papírem srolujeme. Asi za 5 minut ji rozmotáme a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Krémem naplníme roládu. Kakaovou roládu zamotáme a dáme vychladit.

  4. Kakaová smetanová roláda je úžasná, opravdu jemná a hlavně rychle hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!