Kakaová štola se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
máslo na vymazání
těsto
2 dl olej
sůl
3 ks vejce
2 lžíce kakao
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
na ozdobu
šlehačka
Postup Kakaová štola se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem, olejem, mlékem a žloutky. Po vyšlehání lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Můžeme také přidat rozinky či kandované ovoce.
Do máslem vymazané formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbylého vmícháme kakao a pomocí špejle jím protkáme světlou část těsta. Těsto před pečením potřeme mlékem, aby štola nepopraskala.
Pečeme přibližně 20 až 30 minut při teplotě 175°C. Upečenou ihned vyklopíme.
Po vychladnutí krájíme plátky a ty zdobíme šlehačkou.