Kakaová štola se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- máslo na vymazání těsto 2 dl olej sůl 3 ks vejce 2 lžíce kakao 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka na ozdobu šlehačka
Postup Kakaová štola se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem, olejem, mlékem a žloutky. Po vyšlehání lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Můžeme také přidat rozinky či kandované ovoce.
Do máslem vymazané formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbylého vmícháme kakao a pomocí špejle jím protkáme světlou část těsta. Těsto před pečením potřeme mlékem, aby štola nepopraskala.
Pečeme přibližně 20 až 30 minut při teplotě 175°C. Upečenou ihned vyklopíme.
Po vychladnutí krájíme plátky a ty zdobíme šlehačkou.