Listový salát s vejcem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

petrželka
3 - 4 ks karotka
4 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce tatarská omáčka
3 - 4 ks vejce natvrdo
1 lžíce bylinkový ocet
1 ks velká zelená paprika
1 lžička italská sůl
3 - 4 hrstě listový salát (mix)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Po zchlazení oloupeme a rozkrojíme

  2. Mezitím si připravíme různé druhy salátu (hlávkový, čínský, rukolu apod.), opláchneme jej a natrháme na menší kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky

  3. Zeleninu vsypeme do misky, zasypeme italskou solí, zakápneme bylinkovým octem a promícháme se zakysanou smetanou a tatarskou omáčkou. Můžeme vmíchat i čerstvé bylinky, pokud máme nějaké po ruce

  4. Salát ihned rozdělíme na talíře, poklademe vejci a posypeme petrželkou. Listový salát s vejce podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!