Kakaový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
6 ks vejce
2 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
6 lžic cukr moučka
6 lžic polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na formu o průměru 24 cm potřebujeme 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hořkého kakaa.

  2. Troubu zapneme na 175 °C.

  3. Mouku, prášek do pečiva a kakao prosejeme do mísy. Oddělíme od sebe žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Po jednom do směsi všleháme žloutky a olej, nakonec přisypeme také moučnou směs.

  4. Těsto nalijeme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené dortové formy a pečeme asi 20 minut. Hotový korpus poznáme podle toho, že při zapíchnutí špejle do středu těsta ji vyndáme úplně suchou.

  5. Korpus vyjmeme z trouby a počkáme, až vychladne. Následně uprostřed rozřízneme a plníme. Náplň i zdobení je na naší chuti a fantazii. U nás doma nejvíc letí pařížská šlehačka. Pokud chceme korpus světlý, stačí vynechat kakao, případně do těsta přidat vanilkový cukr.

  6. Na přípravu korpusu uvádím 35 minut, to počítám jen na korpus, zdobení přípravu samozřejmě prodlouží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!