Králík pečený v jarní cibulce recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Králík pečený v jarní cibulce
Postup přípravy receptu
-
Králíka rozporcujeme, osolíme, opepříme a v pekáči ho na plotně osmažíme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí
Králíka s cibulkou přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení přeléváme porce masa vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Nakonec maso obrátíme a pečeme odkryté, dokud nebude na masu křupavá kůrka
Králičí maso potom potom vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, trošku zalijeme vývarem a povaříme, tak výpek trochu zahustíme
Králíka pečeného v jarní cibulce přeléváme na talíři omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou - hodí se knedlík, rýže i těstoviny
Poznámka: Porce jsou uvedeny přibližně, záleží samozřejmě na váze králíka. Jarní cibuli lze samozřejmě nahradit i klasickou, přidat čerstvé bylinky apod
Foto: Shutterstock.com