Kančí po myslivecku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule rozmarýn 1 ks mrkev 1 ks chilli paprička olivový olej 2 dl červené víno řapíkatý celer mletý černý pepř 1 konzerva loupaná rajčata kančí maso
Postup Kančí po myslivecku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu: na olivovém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítek rozmarýnu a zalijeme červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijeme jí do mísy na nakrájené maso, necháme vystydnout, a dáme do ledničky na 12 hodin odležet
Potom směs přecedíme a maso osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, potom k ní přidáme nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidáme maso a zalijeme přeceděným červeným vínem
Přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka 1 - 1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a zbytek omáčky přecedíme do dalšího hrnce. Necháme chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala a pak přilijeme k masu a zelenině
Kančí po myslivecku nandáme na talíř, pokapeme olivovým olejem a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!