Kančí roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg slanina 2 lžičky sůl 1 lžíce ocet 1 ks cibule 5 lžic sádlo voda 1 sklenka červené víno 5 lžic plnotučná hořčice 2 lžičky mletý černý pepř 2 lžičky koření na divočinu 15 dkg mražená kořenová zelenina 1 kg kančí kýta
Postup Kančí roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Kýtu očistíme od sádla, rozkrojíme na plát, naklepeme a dáme do mísy. Zalijeme ji studenou vodou a marinádou, kterou připravíme svařením pokrájené cibule, kořenové zeleniny, koření, vody, červeného vína a octa. Naložené maso necháme několik dní odležet (podle stáří kusu).
Kančí maso po pár dnech vyjmeme, osušíme, potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe plátky slaniny, vše lehce osolíme a přidáme pepř. Naplněné maso stočíme do závinu, upevníme nití a dáme do pekáče s rozehřátým sádlem. Opečeme po všech stranách, podlijeme zbylou marinádou a pečeme asi hodinu a půl za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem.
Kančí roládu podáváme za studena s chlebem.