Kapr na hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks cibule
4 porce kapr
20 g křen
30 g hladká mouka
podle chuti
sůl
hořčice
na ozdobu
4 plátky citron

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby očistíme, nasolíme a necháme odležet. Pak je z obou stran na másle opečeme, malinko podlijeme a dusíme asi 10 minut zakryté.

  2. Rybu vyjmeme, zasypeme cibulkou a strouhaným křenem a uchováme v teple.

  3. Zbylou šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, naředíme troškou vody, vmícháme hořčici, povaříme a přelijeme přes rybu.

  4. Kapra na hořčici podáváme s brambory a zdobíme plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!