Kapr na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
1 ks citron
1 kg kapr
omáčka
1 ks cibule
30 g hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
250 ml rybí vývar
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapra rozdělíme na díly. Potřeme zakapeme je citronovou šťávoua a osolíme. Pak porce kapra podusíme na části másla.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. Na rozpuštěném zbylém másle zpěníme na pánvi jemně pokrájenou cibulku a přidáme jednu lžičku sladké papriky. Přidáme mouku, mírně ji opražíme, zalijeme vývarem a rozmíchanou hustou smetanou, necháme povařit a scedíme na rybu.

  4. Tento postup se hodí i k úpravě candáta a mraženého rybího filé.

  5. Kapr na paprice je dobrý s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!