Kapr na víně a cibuli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 125 g máslo mléko 6 porcí kapr 3 ks velká cibule 6 lžic slunečnicový olej 2 hrnky hladká mouka citronová šťáva 2 dl suché bílé víno 2 lžíce mletá sladká paprika 0.5 lžičky mletá pálivá paprika
Postup Kapr na víně a cibuli recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra vložíme na hodinu do mléka a osušíme. Porce kapra osolíme, obalíme v mouce, do které jsme vmíchali obě papriky, prudce osmahneme na oleji.
Kapra přeložíme na plech, který jsme vymazali máslem.
Na výpeku chvíli podusíme na kolečka nakrájenou cibuli a poté poklademe stejnoměrně na porce ryby, na každou pak položíme plátek másla, pokapeme citronem a podlijeme vínem. Dopečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Kapra na víně a cibuli během pečení poléváme výpekem.
Kapra na víně a cibuli podáváme nejen o Vánocích.