Kapr na víně a cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
125 g máslo
mléko
6 porcí kapr
3 ks velká cibule
6 lžic slunečnicový olej
2 hrnky hladká mouka
citronová šťáva
2 dl suché bílé víno
2 lžíce mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra vložíme na hodinu do mléka a osušíme. Porce kapra osolíme, obalíme v mouce, do které jsme vmíchali obě papriky, prudce osmahneme na oleji.

  2. Kapra přeložíme na plech, který jsme vymazali máslem.

  3. Na výpeku chvíli podusíme na kolečka nakrájenou cibuli a poté poklademe stejnoměrně na porce ryby, na každou pak položíme plátek másla, pokapeme citronem a podlijeme vínem. Dopečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Kapra na víně a cibuli během pečení poléváme výpekem.

  4. Kapra na víně a cibuli podáváme nejen o Vánocích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!