Kapr na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg máslo 1 ks citron 2 dl bílé víno na podlití 0.5 ks očištěný kapr s kůží podle chuti sůl vegeta rybí koření podle potřeby 10 dkg plátková anglická slanina
Postup Kapr na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Do kůže kapra uděláme nožem hlubší zářezy, prosolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou.
Pekáček vyložíme anglickou slaninou, půlku kapra vložíme kůží nahoru. Do zářezů vsuneme slabý proužek z půlky kolečka citronu vloženého do plátku anglické slaniny. Na volné části kůže poklademe kousky másla a vložíme do vyhřáté trouby nejméně na 200 °C. Po 10 minutách, když kapr pustí vlastní šťávu, zalijeme bílým vínem. Pečeme dozlatova se stálým podlévaním výpekem z vína a másla dalších 10 minut.
A s čím kapra na víně podávat? Přílohou může být bílé pečivo, zeleninový salát nebo nastrouhaný syrový celer s mrkví (ochucený citronem a majolkou).