Kapr Petry Janů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 3 ks cibule 5 ks rajče 1 ks citron 1 ks kapr 4 ks bobkový list 7 kuliček nové koření 250 g hladká mouka 2 špetky sušený tymián 0 balíčků mletá sladká paprika 3 ks bílá paprika podle chuti sůl podle potřeby olej na smažení
Postup Kapr Petry Janů recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, opepříme a potom obalíme v hladké mouce smíchané s mletou sladkou paprikou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kolečka. Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.
Z obou stran kapra opečeme v rozehřátém oleji. Opečené porce kapra vyrovnáme na pekáč. Do výpeku v pánvi vmícháme proužky cibule a restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme koření, nakrájený česnek a proužky paprik. Jakmile změknou, přidáme kolečka rajčat a osolíme. Směsí zeleniny zalijeme porce kapra v pekáči, poklademe plátky citronu a dáme zapéct.
Kapra se zeleninou zapékáme asi 25 minut v troubě.
Kapra Petry Janů podáváme s brambory nebo chlebem.