Kapr po míšeňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce máslo
0.3 ks celer
0.5 ks citron
1 ks pórek
1 ks mrkev
4 porce kapr
1 dl bílé víno
podle chuti
sůl
bobkový list
celý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Menší celer očistíme a čtvrtku nakrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a také nakrájíme na menší kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Pepř nahrubo nadrtíme, rozdrtíme i bobkový list. Porce kapra očistíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.

  2. Olej na hluboké pánvi rozehřejeme, přidáme cibuli se zeleninou a osmahneme. Zasypeme pepřem, bobkovým listem a poklademe porce kapra, vločky másla a podlijeme vínem. Vše dusíme pod pokličkou doměkka (na mírném ohni), dokud kapr nezměkne.

  3. Kapra po míšeňsku podáváme s vařenými brambory, na talíři sypeme nasekanou petrželkou a podléváme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!