Kapr po Švýcarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 porce kapr olej na smažení podle chuti sůl máslo citronová šťáva mletý černý pepř těstíčko 3 ks žloutek 1 dl zakysaná smetana na obalení 100 g sýr hladká mouka
Postup Kapr po Švýcarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Porce pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
Zatím si nastrouháme sýr. Smetanu rozšleháme se žloutky. Podle chuti můžeme přidat trochu bílého vína.
V pánvi si rozpálíme olej. Uleženého kapra osolíme, obalíme v mouce, smetaně a v sýru. Obaleného kapra ihned zprudka smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Opečené porce kapra po Švýcarsku opepříme, rozložíme do zapékací misky, pokapeme máslem a rychle je dopečeme doměkka.
Kapra po Švýcarsku podáváme s brambory.