Kapr v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo 100 g šunka 4 lžíce kečup 4 porce kapr 8 ks žampiony 70 ml červené víno 2 lžíce worcesterská omáčka mletý černý pepř na ozdobu 4 plátky citron
Postup Kapr v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky.
Polovinu másle rozehřejeme a zprudka na něm osmahneme žampiony a šunku. Přidáme víno, kečup, worcesterskou omáčku a podle chuti opepříme. Vše necháme provařit.
Porce kapra podle potřeby očistíme a osolíme. Při solení bereme v potaz to, že slaná bude směs s houbami.
Z alobalu vytvoříme čtverce, které potřeme olejem. Na ně rozložíme porce kapra a rozdělíme na ně připravenou směs. Nakonec vše poklademe vločkami zbylého másla. Vše pečlivě zabalíme, aby šťáva nevytekla.
Pečeme v horké troubě asi 15 minut.
Na talíři ozdobíme plátky citronu.