Kapr v sýrovém těstíčku s parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks podkovy z kapra podle chuti sůl na obalení 2 ks vejce 2 lžíce solamyl 50 g parmazán na ozdobu citron hladká mouka kadeřavý salát podle potřeby citronová šťáva olej na smažení
Postup Kapr v sýrovém těstíčku s parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Podkovy kapra zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Mezitím si připravíme těstíčko. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj žloutky, solamyl a jemně nastrouhaný sýr. Část sýru si necháme na ozdobení. Potom ryby osušíme a osolíme. Porce kapra zlehka obalíme v hladké mouce a pak důkladně v těstíčku.
Podkovy kapra smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Ozdobíme je hromádkou strouhaného sýra, citronem pro dochucení a lístky salátu.
Kapra v sýrovém těstíčku s parmazánem podáváme s hranolky či jinak upravenými brambory.