Kapr v sýrovém těstíčku s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks podkovy z kapra
podle chuti
sůl
na obalení
2 ks vejce
2 lžíce solamyl
50 g parmazán
na ozdobu
citron
hladká mouka
kadeřavý salát
podle potřeby
citronová šťáva
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Podkovy kapra zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

  2. Mezitím si připravíme těstíčko. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj žloutky, solamyl a jemně nastrouhaný sýr. Část sýru si necháme na ozdobení. Potom ryby osušíme a osolíme. Porce kapra zlehka obalíme v hladké mouce a pak důkladně v těstíčku.

  3. Podkovy kapra smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Ozdobíme je hromádkou strouhaného sýra, citronem pro dochucení a lístky salátu.

  4. Kapra v sýrovém těstíčku s parmazánem podáváme s hranolky či jinak upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!