Kapustová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 lžíce máslo
500 g brambory
1 ks cibule
0 lžiček kmín
1 ks mrkev
250 g kapusta
1 l zeleninový vývar
1 ks malý celer
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a brambory očistíme (brambory oloupeme) a nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme najemno. Kapustu nakrájíme na nudličky a odstraníme z ní tuhé části.

  2. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mrkev, celer, cibuli, česnek a vše osmažíme. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory. Směs osolíme, opepříme a opékáme dalších 5 minut.

  3. Mezitím si připravíme 1,5 l zeleninového vývaru, který ke směsi přilijeme. Přidáme kmín, půlku nakrájené kapusty a vaříme do změknutí brambor. Kapustovou polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme zbytek kapusty, dochutíme solí a ještě pár minut vaříme.

  4. Kapustovou polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!