Kapustové čevabčiči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1 ks vejce strouhanka 1 ks cibule 500 g kapusta koření na mleté maso 250 g vepřová plec
Postup Kapustové čevabčiči recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu zbavíme vrchních listů. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek utřeme se solí. Cibuli rozčtvrtíme. Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka.
Uvařenou kapustu necháme okapat a na masovém strojku ji spolu s masem a cibulí umeleme. Do kapustové směsi vmícháme vejce, česnek a podle chuti okořeníme. Pokud je třeba, kapustovou směs zahustíme strouhankou. Z kapustové hmoty tvarujeme malé šištičky - čevabčiči.
V pánvi si rozpálíme olej a kapustové čevabčiči smažíme se všech stran.
Kapustové čevabčiči podáváme s brambory a hořčicí a zdobíme je kolečky cibule.