Kapustové čevabčiči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
500 g kapusta
koření na mleté maso
250 g vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu zbavíme vrchních listů. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek utřeme se solí. Cibuli rozčtvrtíme. Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka.

  2. Uvařenou kapustu necháme okapat a na masovém strojku ji spolu s masem a cibulí umeleme. Do kapustové směsi vmícháme vejce, česnek a podle chuti okořeníme. Pokud je třeba, kapustovou směs zahustíme strouhankou. Z kapustové hmoty tvarujeme malé šištičky - čevabčiči.

  3. V pánvi si rozpálíme olej a kapustové čevabčiči smažíme se všech stran.

  4. Kapustové čevabčiči podáváme s brambory a hořčicí a zdobíme je kolečky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!