Kapustové karbanátky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
1 ks kapusta
0 kg vepřové maso
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso umeleme na strojku. Kapustu uvaříme v mírně osolené vodě a také umeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky.

  2. Do mísy dáme pomleté maso a kapustu. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a protlačený česnek. Slaninu necháme vyškvařit, přidáme cibulku, necháme zesklovatět a přilijeme k masu a kapustě. Přidáme strouhanku a vejce a řádně prohněteme. Strouhanky dáme tolik, aby se z hmoty daly tvarovat karbanátky.

  3. Vytvarované kapustové karbanátky se slaninou obalujeme ve strouhance a po obou stranách pozvolna osmažíme.

  4. Kapustové karbanátky se slaninou podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo pečivem. Kapustové karbanátky se slaninou jsou vynikající i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!