Kapustové listy plněné masem, houbami, kuskusem a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg slanina 2 stroužky česnek 1 lžíce olej 2 lžíce máslo 2 ks cibule 0 ks celer 2 hrnky voda 2 ks mrkev 12 listů kapusta 1 hrnek kuskus 0 hrnků sušené houby 50 dkg mleté krůtí maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kapustové listy plněné masem, houbami, kuskusem a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Půl hrnku sušených hub vhodíme do vařící vody (2 hrnky vody v kastrolu), přikryjeme a na 10 minut odstavíme z plotny. Potom bez pokličky přivedeme vodu k varu, vsypeme kuskus, odstavíme a necháme asi 30 minut odstát, než se voda vsákne.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Celer s mrkví očistíme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na směsi oleje a másla orestujeme cibuli, nastrouhaný celer a mrkev. Přidáme česnek, promícháme s kuskusem a necháme zchladnout. Směs potom osolíme, opepříme a důkladně promícháme s mletým krůtím masem.
Velké kapustové listy vložíme do sítka a nad párou vaříme asi 6 minut, dokud nejsou ohebné a pružné. Potom listy vhodíme do studené vody, aby si uchovaly barvu. Listy vyndáme a necháme okapat.
Listy plníme připravenou směsí, nejprve boční strany vložíme dovnitř a pak smotáme. Smotané listy s náplní vkládáme opět na sítko nad páru a 30 minut vaříme v páře. Mezitím na pánvi osmažíme slaninu do křupava a poléváme s ní hotové jídlo.
Kapustové listy plněné masem, houbami, kuskusem a zeleninou podáváme jako chutný hlavní chod s přílohou podle chuti.