Kapustové listy plněné masem, houbami, kuskusem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
2 lžíce máslo
2 ks cibule
0 ks celer
2 hrnky voda
2 ks mrkev
12 listů kapusta
1 hrnek kuskus
0 hrnků sušené houby
50 dkg mleté krůtí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Půl hrnku sušených hub vhodíme do vařící vody (2 hrnky vody v kastrolu), přikryjeme a na 10 minut odstavíme z plotny. Potom bez pokličky přivedeme vodu k varu, vsypeme kuskus, odstavíme a necháme asi 30 minut odstát, než se voda vsákne.

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Celer s mrkví očistíme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na směsi oleje a másla orestujeme cibuli, nastrouhaný celer a mrkev. Přidáme česnek, promícháme s kuskusem a necháme zchladnout. Směs potom osolíme, opepříme a důkladně promícháme s mletým krůtím masem.

  3. Velké kapustové listy vložíme do sítka a nad párou vaříme asi 6 minut, dokud nejsou ohebné a pružné. Potom listy vhodíme do studené vody, aby si uchovaly barvu. Listy vyndáme a necháme okapat.

  4. Listy plníme připravenou směsí, nejprve boční strany vložíme dovnitř a pak smotáme. Smotané listy s náplní vkládáme opět na sítko nad páru a 30 minut vaříme v páře. Mezitím na pánvi osmažíme slaninu do křupava a poléváme s ní hotové jídlo.

  5. Kapustové listy plněné masem, houbami, kuskusem a zeleninou podáváme jako chutný hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!