Kapustové závitky s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 1 ks kapusta 250 ml vývar z masoxu 1 ks větší cibule 20 g sušené houby 1 lžička kremžská hořčice 0.5 lžičky mletý černý pepř 1 ks včerejší houska 400 g mleté maso (50:50)
Postup Kapustové závitky s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu rozebereme na listy, 12 si oddělíme stranou. Omyjeme je a na 3 minuty ponoříme do osolené vroucí vody. Necháme je spařit a pak okapat.
Housku namočíme do 200 ml studené vody. Sušené houby namočíme do 150 ml vody. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
Poté housku vymačkáme a vmícháme ji do mletého masa s vejci, oloupanou a nakrájenou cibulí a okapanými houbami. Hmotu osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí.
Vždy 3 kapustové listy položíme na sebe a rozdělíme na ně náplň z mletého masa - použijeme vepřové a hovězí v poměru půl na půl. Stočíme čtyři závitky, převážeme nití a na rozehřátém másle ze všech stran opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 35 minut.
Pokud nám zbyla kapusta, nadrobno ji posekáme a udusíme doměkka.
Podáváme s vařeným bramborem a poléváme dušenou kapustou.