Karbanátky s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 250 ml vývar 1 svazek petrželka 3 ks cibule - - kečup 0.5 lžičky prášek do pečiva 1 svazek koriandr - - pepř mletý - - sezam 400 g maso hovězí mleté 200 g hrášek sterilovaný - - kůra citronová - - šťáva limetková
Postup Karbanátky s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek slijeme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a všechno přidáme i se sekanými bylinkami k masu. Přimícháme prášek do pečiva, sůl, pepř a citronovou kůru. Z těsta vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v sezamových semínkách a na oleji je asi 10 minut opečeme. Zbylý česnek nasekáme, osmažíme, podlijeme trochou vývaru a přilijeme šťávu z limetek nebo citronu. Přidáme kečup a okořeníme pepřem a solí. Omáčku nalijeme přes maso a podáváme.