Karbanátky se smetanovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks vejce
- - máslo
- - strouhanka
125 ml smetana
50 g žampióny
1 ks mrkev
- - vegeta
- - pepř mletý
1 ks paprika zelená
500 g maso mleté hovězí
- - koření na mleté maso
75 g tučné od šunky
80 ml víno jablečné

Postup přípravy receptu

  1. Tučné od šunky nakrájíme na kostičky, vmícháme do mletého masa s vejcem a kořením a podle chuti osolíme. Z této hmoty tvarujeme 8 malých karbanátků, které opékáme na tuku z každé strany dohněda. Mrkev, papriku i žampióny nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Vmícháme vegetu, zalijeme jablečným vínem a smetanou a povaříme dokud omáčka nezhoustne. Karbanátky poklademe zeleninou a zalijeme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!