Karbanátky ve slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
2 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 balení mleté hovězí maso
1 hrst petrželová nať
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
12 plátků anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Do mísy vybalíme mleté hovězí maso, osolíme a opepříme podle uvážení. Přidáme strouhanku a olej (možno i olivový). Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, vejce a prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.

  3. Ze směsi začneme dělat kuličky velikosti golfového míčku, které zabalíme do plátku slaniny a propíchneme párátkem, aby vše drželo při sobě.

  4. Smažíme na trošce oleje na pánvi, aby byly kuličky lehce opečené. Potom kuličky vyskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

  5. Karbanátky ve slanině podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!