Karbanátky z buřtů a vepřového recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 4 lžíce strouhanka 2 dl mléko 1 lžíce škrobová moučka 400 g mleté vepřové maso 4 ks buřt mletý černýpepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka příloha kyselé okurky bramborová kaše
Postup Karbanátky z buřtů a vepřového recept
Postup přípravy receptu
-
Do mléka vmícháme strouhanku a škrobovou moučku. Přidáme mleté maso, sůl, vejce, pepř a vše pořádně promícháme. Necháme uležet alespoň 2 hodiny v chladničce.
Zatím oloupeme buřty a nakrájíme je na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubším struhadle. Pak je vmícháme do proleželé směsi a ze vzniklého těsta tvarujeme malé karbanátky.
Jednotlivé karbanátky obalíme v trojobalu a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Nejlepší přílohou k těmto karbanátkům je bramborová kaše a kyselá okurka.