Karbanátky z buřtů a vepřového recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
4 lžíce strouhanka
2 dl mléko
1 lžíce škrobová moučka
400 g mleté vepřové maso
4 ks buřt
mletý černýpepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
příloha
kyselé okurky
bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka vmícháme strouhanku a škrobovou moučku. Přidáme mleté maso, sůl, vejce, pepř a vše pořádně promícháme. Necháme uležet alespoň 2 hodiny v chladničce.

  2. Zatím oloupeme buřty a nakrájíme je na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubším struhadle. Pak je vmícháme do proleželé směsi a ze vzniklého těsta tvarujeme malé karbanátky.

  3. Jednotlivé karbanátky obalíme v trojobalu a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.

  4. Nejlepší přílohou k těmto karbanátkům je bramborová kaše a kyselá okurka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!