Karbanátky z fazolí a póru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
petrželka
500 g cibule
2 lžíce mouka
250 g pórek
250 g fazole
1 lžička mletá sladká paprika
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole dáme vařit, když přejdou varem, slijeme z nich vodu a nalijeme čerstvou horkou vodu a dovaříme doměkka.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, osolíme ji a osmahneme na polovině oleje. Do osmahlé cibule přidáme část mleté papriky a část nasekané petrželky a odstavíme. Pórek zbavíme tmavších zelených částí, nakrájíme jej na kousky a opékáme na druhé polovině oleje. Když je napůl měkký, přidáme mouku, promícháme a opékáme dál. Nakonec přidáme zbylou papriku a petrželku.

  3. Doměkka uvařené fazole scedíme, přisypeme k pórku a mícháme, aby se fazole rozmačkaly na kaši. Směs necháme zchladnout, rozklepneme do ní vejce, promícháme a vytvoříme malé karbanátky o velikosti menšího vejce a necháme je stát.

  4. Pak do kastrolu (zapékací mísy) s osmaženou cibulí přilijeme trochu vody, provaříme, navrch naskládáme karbanátky a vložíme asi na 10 minut do předehřáté trouby a zapečeme při 200 °C.

  5. Karbanátky z fazolí a póru podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!