Karbanátky z fazolí a póru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce petrželka 500 g cibule 2 lžíce mouka 250 g pórek 250 g fazole 1 lžička mletá sladká paprika podle potřeby olej
Postup Karbanátky z fazolí a póru recept
Postup přípravy receptu
-
Předem namočené fazole dáme vařit, když přejdou varem, slijeme z nich vodu a nalijeme čerstvou horkou vodu a dovaříme doměkka.
Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, osolíme ji a osmahneme na polovině oleje. Do osmahlé cibule přidáme část mleté papriky a část nasekané petrželky a odstavíme. Pórek zbavíme tmavších zelených částí, nakrájíme jej na kousky a opékáme na druhé polovině oleje. Když je napůl měkký, přidáme mouku, promícháme a opékáme dál. Nakonec přidáme zbylou papriku a petrželku.
Doměkka uvařené fazole scedíme, přisypeme k pórku a mícháme, aby se fazole rozmačkaly na kaši. Směs necháme zchladnout, rozklepneme do ní vejce, promícháme a vytvoříme malé karbanátky o velikosti menšího vejce a necháme je stát.
Pak do kastrolu (zapékací mísy) s osmaženou cibulí přilijeme trochu vody, provaříme, navrch naskládáme karbanátky a vložíme asi na 10 minut do předehřáté trouby a zapečeme při 200 °C.
Karbanátky z fazolí a póru podáváme s vařenými brambory.