Karbanátky z lilku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 ks vejce
50 g strouhanka
1 ks cibule
600 g baklažán
podle chuti
sůl, pepř
zelená petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka a necháme chvíli odstát, aby pustili vodu. Pak je osušíme a umeleme nebo pokrájíme na jemno.

  2. Do lilkové kaše přidáme utřený česnek, cibuli nakrájenou na jemno, sůl, pepř, vejce, strouhanku a na drobno nasekanou zelenou petrželku. Všechno dobře promícháme a pak lžící nabíráme těsto. Karbanátky z lilku dáme do rozpáleného tuku a osmažíme po obou stranách dozlatova.

  3. Jako hlavní chod můžeme karbanátky z lilku podávat s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!