Karbanátky z ovesných vloček s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
60 g máslo
strouhanka
30 g cibule
hladká mouka
zelená petrželka
150 g vařené uzené maso
200 g čerstvé houby
250 g ovesné vločky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky umeleme na strojku a zalijeme asi 1/4 litru hovězího vývaru. Přidáme sůl, 20g másla a na mírném ohni za častého míchání uvaříme hustou kaši.

  2. V jiném kastrole na zbytku rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a posléze také jemně nasekanou petrželku. Přidáme ještě na kostičky nakrájené a samozřejmě očištěné houby. Dusíme doměkka.

  3. Do vychladlé ovesné kaše vmícháme 2 vejce a podušené houby s cibulí a petrželkou. Přidáme také na kostičky nakrájené uzené maso a česnek utřený se solí. Vše opepříme, osolíme a zahustíme strouhankou. Dobře promícháme.

  4. Na pomoučením prkénku tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných a mírně osolených vejcích a strouhance.

  5. Fritujeme při 170°C asi 6 minut dozlatova.

  6. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!