Karbanátky ze zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 ml mléko
3 ks houska
750 g míchaná zelenina podle chuti
podle potřeby
olej
strouhanka
podle chuti
sůl
majoránka
koření do mletých mas
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka.

  2. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno. Cibuli oloupeme, nasekáme na jemno a zpěníme na dvou lžících oleje. Přidáme připravenou zeleninu, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do změknutí.

  3. Pak přidáme namočené housky, jemně usekanou petrželovou nať, majoránku, koření do mletých mas, sůl, vejce a podle potřeby strouhanku.

  4. Vše dobře promícháme, ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji.

  5. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!