Karbanátky ze zvěřiny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 65 g slanina 2 stroužky česnek 2 ks vejce 1 lžíce petrželka 2 lžíce mléko 2 lžičky majoránka 1 ks cibule 20 g sádlo 1 ks žemle 450 g maso ze zvěřiny 1 lžička koření zvěřina podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby strouhanka tuk na smažení
Postup Karbanátky ze zvěřiny recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žemli nakrájíme na kostičky. Petrželku nakrájíme nadrobno. Odležené maso nakrájíme na kousky a zároveň se slaninou a očištěným česnekem umeleme.
Na rozehřátém sádle opečeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, nakrájenou žemli pokapanou horkým mlékem, rozklepnuté vejce, sůl, mletý černý pepř, nakrájenou petrželku, majoránku a koření na zvěřinu. Podle potřeby zahustíme strouhankou a promícháme.
Ze směsi utvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku z obou stran.
Karbanátky ze zvěřiny podáváme s bramborem nebo s chlebem a kyselou okurkou.