Karbanátky ze zvěřiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

65 g slanina
2 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžíce petrželka
2 lžíce mléko
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
20 g sádlo
1 ks žemle
450 g maso ze zvěřiny
1 lžička koření zvěřina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žemli nakrájíme na kostičky. Petrželku nakrájíme nadrobno. Odležené maso nakrájíme na kousky a zároveň se slaninou a očištěným česnekem umeleme.

  2. Na rozehřátém sádle opečeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, nakrájenou žemli pokapanou horkým mlékem, rozklepnuté vejce, sůl, mletý černý pepř, nakrájenou petrželku, majoránku a koření na zvěřinu. Podle potřeby zahustíme strouhankou a promícháme.

  3. Ze směsi utvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku z obou stran.

  4. Karbanátky ze zvěřiny podáváme s bramborem nebo s chlebem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!