Kávový dezert s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 700 ml smetana ke šlehání 3 lžičky prášková želatina 250 g kvalitní tmavá čokoláda 60 ml kávový likér 500 ml espresso (silná káva) podle potřeby voda
Postup Kávový dezert s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Práškovou želatinu připravíme podle návodu na obalu ve 2 lžících teplé vody.
Do uvařené a oslazené silné kávy přidáme připravenu želatinu, promícháme a necháme asi 20 minut stát. Pak kávu se želatinou rozdělíme do 8 sklenek o objemu 250 ml a necháme asi 2 hodiny ztuhnout.
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s likérem a 125 ml smetany. Čokoládovou směs necháme vychladit a poté nalijeme na vychlazené poháry s kávou. Ještě jednou vložíme na 30 minut do lednice.
Kávový dezert s čokoládou dozdobíme zbytkem smetany, kterou si našleháme. Kávový dezert s čokoládou podáváme jako výborný dezert.